dimecres, 4 de març del 2015

L'optimisme té premi

La setmana del 9 de febrer va ser intensa per als alumnes de 4t d'ESO. Per una banda, havien de fer les proves de competències bàsiques. Per altra banda, havien de continuar amb el seu ritme d’estudi diari. Per últim, i no menys important, van participar en el programa Els optimistes, de Catalunya Ràdio. Aquest programa consisteix a enfrontar dos instituts responent preguntes de cultura general, actualitat, humor... L’INS Narcís Monturiol es va enfrontar a l’INS Santa Eugènia de Girona.
Durant cinc dies els alumnes, dos professors (Carles Pellejero i Joana Molina) i el director del centre (Miquel Turró), sota la direcció d’Albert Vico (reporter de Catalunya Ràdio), van anar fent les proves que els presentadors del programa indicaven. Hi havia molts tipus de prova: comprensió lectora, càlcul mental, geografia, musicals... Respecte a la prova musical, van haver de fer una cançó on es fes la pilota als presentadors. Havien d’agafar la part musical de la cançó que volguessin i canviar-li la lletra parlant dels presentadors i del programa. Però els nostres alumnes van voler anar més enllà. Es van engrescar molt. A part d’escriure la lletra de la cançó, van voler-la tocar en directe. Increïble! La veritat és que ho van fer molt bé!


Des del centre també estem molt contents per haver participat en el programa. Els valors que intentem transmetre s'hi van veure reflectits en tot moment: cohesió de grup, saber escoltar, saber entendre, respectar diferents opinions i arribar a un acord (en molt poc temps). A més, l’ambient va ser molt bo en tot moment. En definitiva, van ser unes hores molt ben aprofitades.
Per cert, vam guanyar. Però nosaltres pensem que els valors, els moments, veure tot l’espectacle que va generar la ràdio..., tot això va ser molt més important que no el fet d’haver guanyat. Serà un bon record!


Iván González (coordinador de 4t ESO)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada