dilluns, 11 de gener del 2016

La força no acaba de despertar


Com a bon fan d'aquesta saga cinematogràfica, el passat dia 27 de desembre vaig anar al cinema a veure la pel·lícula.
Sincerament, no és una de les millors, però si ets fan de la saga val la pena anar al cinema. Per començar, George Lucas, creador de Star Wars, va vendre tots els drets a Disney, l’actual distribuïdora. Això des d'un principi no em va agradar, ja que la petjada de Disney comportaria forçosament uns canvis més aviat infantils. 
En aquest episodi s'incorporen escenes d'humor. A cap pel·lícula de Star Wars hi ha hagut tantes escenes d'humor com en aquesta, i això no m'ha acabat d'agradar, bàsicament perquè han volgut innovar i no han sabut com fer-ho. El segon error que ha causat furor és el nou sabre làser de Kylo Ren, el nou cavaller sith, amb forma de creu. De tota la vida els sabres han estat rectilinis. Ara això no té per què canviar: el sabre no imposarà més pel fet de ser una creu, simplement ha estat una qüestió d'estètica.
Parlant del nou cavaller sith, Kylo Ren, és clarament la còpia barata de Darth Vader: vestit fosc, màscara negra i un equalitzador de veu. Això a banda, al llarg de la pel·lícula mostra el seu rostre real masses vegades, cosa que mai abans havia passat. La funció d'un malvat és fer por, voler acabar amb el món, projectar la imatge de líder suprem... Kylo Ren no dóna aquesta sensació, almenys des del meu punt de vista.
Durant la campanya de Nadal, Disney va anunciar que trauria el màxim partit de Star Wars. Com a fan d'aquesta saga crec que no es preocupen pels espectadors, sinó per les seves butxaques, però això no només passa amb Star Wars, sinó també amb la gran empresa de còmics Marvel, que fa els remakes dels còmics a les pel·lícules. 
Per acabar, faré un petit incís, però aquest cop tocant al doblatge. Al principi del film, sobretot, al personatge femení de Rey li fan falta més matisos. Entenc, però, que els dobladors no es troben en situació com l'actor que treballa al set de rodatge.
Trobo que la pel·lícula entreté, i aquesta és la seva funció, però només canviant això que he esmentat, encara seria molt millor. Si hagués de puntuar aquesta pel·lícula de l'1 al 10, li posaria un 8.

Enric Santacatalina (4t ESO)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada