dilluns, 4 de gener del 2016

Una quina que va fer el ple

Aquest és el meu primer any a l’institut Narcís Monturiol. No vaig tenir cap dubte a fer aquí el batxillerat perquè ja m’havien dit que les classes eren reduïdes i hi havia bons professors i bon ambient. A més, saber que podia anar una setmana al febrer a Itàlia d’intercanvi va acabar de convèncer els meus pares. 
Al novembre, quan ens van informar que els alumnes de 1r de batxillerat que anàvem a Italià teníem la possibilitat d’organitzar una quina per a recaptar diners, em vaig sentir molt motivada i amb ganes de participar-hi. Teníem poc temps i cap experiència, però tota la il·lusió del món perquè la quina fos un èxit! A l’hora de tutoria els catorze alumnes que participem a l’intercanvi ens vam repartir en grups i vam anar a totes les aules del centre per tal d’informar de l’esdeveniment del 13 de desembre. Vam demanar si podien portar aliments per als cistells de la quina (torrons, galetes, bombos...) o bé, si els pares tenien empresa, algun val, com ara de tractament de bellesa, dinars, classes de ball... Vam fer un esdeveniment  a  Facebook i vam convidar tots els nostres amics i familiars.
Cada dia estàvem més nerviosos i impacients: volíem que fos un gran dia i que es complissin tots els nostres objectius. La quina es faria al gimnàs i amb la col·laboració de molts pares de l’AMPA i de les professores que ens acompanyaran a Itàlia.


Aquell diumenge al matí vam fer els lots i vam preparar la sala (taules, cadires, escenari, bar, espai de joc per als nens petits...). Al cap de dues hores ja havíem transformat el gimnàs en una sala semblant a un local social de poble. Feia molt de goig. A la tarda vam portar tots una coca casolana per vendre-la al bar. A tres quarts de cinc va començar a entrar gent i ens vam adonar que amb les dues-centes places que havíem muntat fèiem curt! Amb molts de nervis, però entre rialles per la pressió del moment, vam anar a buscar taules i cadires a la biblioteca i al bar. Les vam haver de col·locar, un cop acabada la seva actuació, a l’espai on havien ballat els alumnes de l'acadèmia Art&Dance; això va ser a les cinc, hora d’inici de la quina. A la mitja part, alguns alumnes de primer d'ESO de l’institut van interpretar unes peces musicals i nosaltres, els de batxillerat, vam cantar una nadala. Un cop cantades les vuit quines es va sortejar un ipad mini. 
Tot plegat va ser una experiència inoblidable: bon treball en equip, molta participació... La quina va superar totes les nostres expectatives! L’AMPA encara ens ha de dir quants diners ens donaran per ajudar-nos amb les despeses de l’intercanvi. Amb aquesta aportació volem portar els alumnes italians, que vindran a l’abril, a visitar Barcelona o a Portaventura!

https://mega.nz/#F!ZMFWxJbA!OIH4JUfjlNY0x1YjMsC-GQ (fotos de Santi España)


Laura Suita (1r de Batxillerat)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada