diumenge, 5 d’abril del 2015

Carpe diem: gaudim d'Empúries

Els alumnes de llatí de segon de batxillerat de l'INS Narcís Monturiol es van desplaçar divendres 27 de març a les ruïnes d'Empúries per augmentar el seu coneixement de la ciutat grecoromana. Alhora, van aprofitar per repassar les parts d'una ciutat romana, estudiada el curs anterior amb el seu anterior professor, Eusebi Ayensa. Entre els alumnes també hi havia els de l'assignatura de grec.
La sortida es va fer de les deu del matí a la una del migdia. Després hi va haver temps per anar a fer una visita a la platja. Tot i que no feia bon dia, es va poder gaudir de les vistes. La visita de les ciutats grega i romana la van fer els mateixos alumnes, ja que cada un havia d'explicar un punt a la resta dels companys. Els alumnes, acompanyats per les seves professores de llatí i grec, Monserrat Fiol, i filosofia, Gemma Martínez, van poder descobrir un món avançat que malauradament va ser enderrocat.
L'excursió va començar amb la visita de la ciutat grega i les seves parts. Seguidament els alumnes van anar a visitar el museu, instal·lat en el mateix recinte, i finalment van acabar amb la visita de la ciutat romana. Els alumnes van tenir la gran sort de poder visualitzar tot una ciutat grega: les seves muralles, restes del temple, l'estàtua reconstruïda d'Asclepi, restes guardades en el museu, l'amfiteatre, les termes, una domus i el fòrum.
En aquesta sortida els alumnes van recordar les parts d'una de les ruïnes més ben conservades de món. Tot i que és una de les excursions que més es fan, no fa cap mal tornar a visitar les ruïnes d'Empúries.

Hasan Bouasria

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada