dijous, 3 de març del 2016

Taller de cartografia a la UdG

El passat divendres 26 de febrer, els alumnes de 3r ESO vam anar a la Facultat de Lletres de la UdG, acompanyats pels professors de socials: Carles Pellejero i Fernando Aísa. Vam sortir de l’institut i, un cop vam ser a la parada de busos de Girona, vam anar caminant cap a la facultat. 
Quan hi vam ser, ens van dur a una classe molt gran i allà ens van explicar el que faríem durant el dia. També ens van explicar com treballaven a la facultat de Geografia. 
Una vegada acabada la xerrada, ens van dividir en tres grups: les tres classes que érem, A, B i C. Hi havia tres tallers. Un grup anava a mirar i observar els mapes de l’Alt Empordà, i, una vegada havien observat els mapes, havien de fer un petit joc: es tractava de seguir unes petites pistes per arribar a un lloc que era GABON. L’altre taller era el del drom. Se'ns explicava una mica com s’utilitzava un drom i el que podíem veure des d'un avió, a vol d'ocell.
Quan la noia va acabar de fer la xerrada, vam sortir al claustre i ens van ensenyar com funcionava un drom de joguina. La noia va explicar que un drom costava uns 12.000 euros i que havies de treure't el carnet de pilot. I que a la universitat n'havien comprat uns quants.
L’últim taller era el d'informàtica. Vam agafar els diferents ordinadors que hi havia a l'aula, vam fer cartografia en un programa i ens van explicar diferents tipus de mapes. I vam veure una foto feta des d'un satèl·lit.  Vam poder veure les nostre cases, amb una imatge molt nítida.
Una vegada vam acabar els tallers, tots vam anar una altra vegada a la classe gran. Un informàtic ens va parlar de les xarxes socials.També ens van explicar que havien fet diverses aplicacions sobre els diferents restaurants de l'Alt Empordà.
Una vegada va acabar la seva exposició, ens van agrair l'assistència i ens va desitjar que anés bé el curs. 

Alba Méndez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada