dijous, 18 de juny del 2015

Crèdit de síntesi de 2n d'ESO: Patrimoni, Monturiol i Santa Maria de Vilabertran

Els alumnes de 2n d'ESO han fet aquesta setmana, entre el 16 i el 18 de juny, un crèdit de síntesi molt complet. Dimarts van fer una ruta de patrimoni pel centre històric de Figueres que els va permetre conèixer onze espais de la ciutat, en un recorregut que començava a la Plaça de l'Escorxador i acabava a la Plaça del Gra. Dimecres van treballar, a les tres primeres hores, un dossier sobre Narcís Monturiol i en van haver de fer una presentació oral; després del pati, van veure el documental Camí a l'escola (http://www.ara.cat/cultura/LARA-Cami-lescola-lodissea-aprendre_0_1337866296.html) i van treballar-lo amb activitats orals i escrites. Finalment, dijous 18 van fer a peu el trajecte fins a Vilabertran i hi van visitar la canònica de Santa Maria; a última hora, tots plegats van veure l'obra que havien preparat els alumnes de 2n de l'optativa de teatre.
Un representant de cada grup de cinc va participar, dimarts, en una visita a l'Arxiu Municipal de Figueres (AMF). L'arxivera, Eva Astarloa, va explicar als alumnes quina mena de documentació custodia l'AMF i quines tasques s'hi fan. Tot seguit, va mostrar-los una selecció de la documentació relacionada amb Narcís Monturiol que s'hi conserva: des del padró d'habitants de Figueres de 1823 fins a la carta de renúncia del títol de fill de predilecte que Monturiol va fer arribar a l'Ajuntament de la seva ciutat natal.
Eva Astarloa ha penjat la notícia de la visita al facebook del Grup d'Arxivers de l'Alt Empordà, Arxivae: https://www.facebook.com/arxivae

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada