divendres, 20 de novembre del 2015

Sempre hi ha llum al final del túnel

Divendres 13 de novembre, dins la Mostra Muntanya i Aventura de Figueres (http://lamostra.cat/), els alumnes de 4t ESO i 1r de Batxillerat van assistir a la xerrada de l'alpinista Edu Marín. Anna Martín, alumna de 4t B, n'ha escrit aquesta crònica.

Fotos i composició: Xavi Cuadrado

Des dels dotze anys l'Edu Marín ha fet escalada i alpinisme amb el seu pare, que amb 63 anys segueix fent allò que més li agrada en el món i té l'orgull de poder gaudir-ho amb el seu fill.
L'afició per aquest tipus d'esport la hi transmetre el seu pare, però l'Edu va començar a fer-ne perquè de petit tenia sobrepès i els seus companys se'n reien. Quan a prop de casa seva van posar un local on feien classes d'alpinisme, ho va anar a provar i li va agradar molt. A més, va aconseguir reduir el seu pes.
L'Edu s'ha lesionat en diferents ocasions un tendó de la mà dreta, i l'última vegada que li va passar se li va trencar completament el tendó. El fet va ser un cop molt dur per a l'Edu, ja que li va passar durant una competició per a la qual portava preparant-se molt de temps i en la qual estava obtenint bones puntuacions.
El van haver d'operar: li van treure un fragment d'un tendó del canell que no és dels més importants i l'hi van posar al dit. L'Edu va estar setmanes fent una recuperació molt dura i visitant el seu metge, el doctor Milll, que, segons l'Edu, és el millor en el seu camp.
Durant les setmanes que no va poder fer alpinisme, bicicleta, conduir, anar amb moto i qualsevol activitat amb la qual hagués de fer força amb la mà, ho va passar molt malament perquè sentia que li faltava alguna cosa, que no era ell mateix. Es va començar a sentir inútil i va entrar en una etapa molt trista.
Els seus familiars li van donar suport i el van ajudar a seguir endavant, a no llençar la tovallola, i això va suposar una gran ajuda per a l'Edu, que va seguir lluitant per poder tornar a ser qui era.
Actualment, l'Edu torna a fer alpinisme i escalada amb el seu pare, i ja s'ha recuperat totalment d'aquell ensurt del 2009, a causa del qual gairebé no pot tornar a fer mai més l'esport que l'apassiona.
L'Edu és un gran exemple de superació i de lluitar pel que més t'agrada: "Si treballes fent allò que més t'agrada, no et donarà la sensació que estàs treballant", diu sempre.

Anna Martín

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada