dijous, 5 de maig del 2016

Amb una rosa i un llibre a cada mà


El passat 23 d'abril es va celebrar a Catalunya la coneguda festa de Sant Jordi. Com cada any els alumnes de 3r d'ESO de l'INS Monturiol van muntar una parada a la Rambla, amb la col·laboració dels pares i les mares de l'AMPA.
Aquesta parada de venda de llibres i roses es fa per ajudar els alumnes que l'any que ve, quan facin 4t d'ESO, aniran de viatge de fi d'etapa. Aquest any Sant Jordi va caure en dissabte, i no hi podien anar tots els alumnes de 3r. Un cop es va saber qui podia anar a la parada, es van fer els horaris ja que no tots hi podien anar a qualsevol hora. Cada any els torns havien estat de dues hores, però enguany, com que no hi havia tants alumnes que hi volien participar, van ser de tres.


A cada torn hi havia tres responsables que s'encarregaven d'anotar el títol del llibre que es comprava i el seu preu, i feien el mateix amb les roses. A cada torn hi havia unes deu persones, i com que a la parada no hi havia espai per a totes, uns quants participants agafaven roses i anaven per la Rambla a vendre-les. Van tenir molt d'èxit.
Aquest any van anunciar que plouria tot el dia, però no va ser així. Als dos primers torns va fer molta calor i hi va haver molt de públic. A les tres van començar a caure gotes i al llarg del tercer torn va ploure. Al final del tercer torn va deixar de ploure i en alguns moments va sortir el sol i, amb ell, la gent que encara continuava comprant roses.
Els professors voluntaris de l'institut que van ser a la parada van dir que era un dels millors anys de la parada. Segons ens van dir, l'èxit es devia a la posició de la parada, que es trobava en un punt per on hi passaven moltes persones.

Adrian Seicean, Raimon Casanovas i Tomeu Juanola

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada