dijous, 25 de febrer del 2016

Els Pastorets, vistos per tres alumnes

El dia 18 de desembre, a La Cate es va fer la representació de l'obra Els Pastorets del Monturiol, a càrrec d'un grup de professors de l’institut, sota la direcció d’Ernest Pibernat.
Amb motiu de la representació, vam prescindir d’assistir a la estrena de la pel·lícula Star Wars: The Force Awakens per poder oferir-vos l'exclusiva sobre aquesta versió lliure del clàssic de Folch i Torres i el treball que hi ha al darrere.



La transformació

Van ser els brillants alumnes i professors d’estètica i perruqueria els encarregats de transformar, mitjançant maquillatge i pentinats, els professors que tots coneixem en els diversos personatges que representaven. Vam poder observar, per exemple, l’envelliment d'en Tomeu, la baixada del cel de l’arcàngel Miquel, la transformació en fúries del infern… Naturalment, aquesta caracterització excel·lent va complementar l'actuació dels professors per aconseguir el seu objectiu: una interpretació més realista.

El treball dels tècnics

Tota obra necessita uns actors, però també un director que s’encarregui de triar els cançons, els efectes, decidir sobre la il·luminació, escollir el decorat…
A més, es necessita un director tècnic que s’encarregui de canviar la il·luminació al llarg de la obra, de posar la música en el moment indicat…
L’Albert Portas, juntament amb un professional de la Cate, van ser els tècnics que, seguint magistralment les indicacions de l’Ernest, es van encarregar d'arrodonir la representació amb l’apartat tècnic.

La representació

Aquesta versió còmica del clàssic català va ser, sens dubte, genial: una representació plena de detalls graciosos.
Per exemple, la publicitat exigida a l’arcàngel, els curiosos noms dels dimonis, el GPS dels protagonistes o el peculiar himne dels inferns són alguns d’aquests detalls, alhora curiosos i còmics, que van arrencar las riallades del públic.
L'obra ens va semblar magnífica i la recomanem a tots els lectors. Si desitgeu una crítica professional, podeu llegir la que es va publicar en aquest mateix bloc (http://ictinews.blogspot.com.es/2016/01/uns-pastorets-que-fan-monturiol.html).

Preguntes als actors

Vam parlar amb alguns dels actors per saber com havia estat la experiència de repetir per segon any els Pastorets. Afirmen que aquesta vegada els va ser més fàcil aprendre's el text, ja que la majoria d'ells actuaven per segon any consecutiu.
Bé perquè els feia il·lusió o per la intriga de com seria representar una obra de teatre, la qüestió és que els professors van accedir a participar als Pastorets; l'obra no hauria estat tan entretinguda sense els nostres profes.
Ens han dit que ha estat una experiència molt divertida i que tornaran a repetir-la el curs vinent. 


Pep Barba, Dani Blanco i Tito Barba 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada