dimarts, 9 de febrer del 2016

Kalimán en Jericó: estrena del club de lectura del Monturiol

Dimecres 27 de gener, just havent dinat, vam fer la primera sessió del club de lectura per a estudiants de l'INS Monturiol. Els exemplars del llibre escollit (Kalimán en Jericó, d'Àngel Burgas) es van repartir abans de Nadal entre els divuit alumnes de 3r i 4t ESO que s'havien inscrit al club. Nou d'aquests alumnes van assistir a la trobada i tots ells hi van fer bones aportacions. (A la foto, hi falta Paula Cabrera.)
Aquesta és la crònica que n'ha preparat Anna Martín, alumna de 4t B.

Mai jutgis un llibre per la seva portada

El passat dimecres 27 de gener, un grup d'alumnes de 3r i 4t d'ESO de l'institut Monturiol ens vam reunir en el que va ser el nostre primer club de lectura. Els alumnes havien llegit, durant les vacances de Nadal, el llibre Kalimán en Jericó, de l'escriptor figuerenc Àngel Burgas.
El llibre explica, amb una forma lleugerament novel·lada, diferents històries sobre nois colombians d'entre 12 i 18 anys. Aquests nois han comès actes de vandalisme al llarg de la seva curta vida i des de ben petits s'han aficionat a les drogues. Desesperats per sortir de la vida al carrer, es deixen agafar per la policia, que els porta a un centre de rehabilitació dirigit per Fabio, un home que també té una història per explicar. Llegint les diferents històries, t'adones que hi ha persones que realment ho passen molt malament i viuen situacions molt dures.
A gairebé tots ens havia agradat el llibre, ja que es basava en fets reals i el que s'hi explicava era molt impactant. Crec que haver creat el club de lectura ha estat una molt bona idea, ja que s'hi podia apuntar tothom qui volia. A més, en un primer moment el llibre no era gaire temptador, perquè la seva portada no cridava massa l'atenció; però ja ho diuen, allò de "mai jutgis un llibre per la seva portada". En cursos anteriors havíem llegit altres títols del mateix escriptor, i tots ells ens havien agradat. Ha estat una bona experiència conèixer aquest altre llibre d'Àngel Burgas, sobretot perquè és molt diferent dels que n'havíem llegit.
En aquesta trobada tots vam poder opinar sobre el llibre i explicar quina havia estat la història que més ens havia impactat i per què.
Ha estat una bona opció formar part d'un club de lectura amb gent de la meva edat a qui també ha agradat el llibre i amb qui he pogut compartir opinions. Crec que tots estem disposats a repetir l'experiència aquest curs i els que encara han de venir.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada