diumenge, 24 d’abril del 2016

Expojove i Cicles formatius de l'Alt Empordà: tres cròniques

Una vegada més ens sorpreneu, joves!

El passat 15 d’abril els alumnes de 4t ESO de l’Institut Narcís Monturiol vam anar a Girona per visitar l’Expojove. Aquest espai oferia diverses parades que informaven sobre les sortides que tenim quan acabem la secundària: estudis no universitaris d’infermeria i dret, carrera militar o al cos de policia, DJ...
En arribar a l’Expojove ens van oferir una petita xerrada per introduir el tema del món laboral. Després vam anar directament a la parada que més ens interessava.
El que em va cridar més l’atenció fou quan unes infermeres regalaven caramels que semblaven pastilles de medicament, dins d’un pot molt cridaner.
La sortida va ser molt interessant i ens va donar moltes idees per anar creant el nostre futur.

Soumaya Zraidi (4t A)

Joves, sou el futur del país!

El passat 30 de març els alumnes de 4t ESO van anar al teatre El Jardí de Figueres per escoltar i veure, en una presentació de diapositives, una xerrada de quatre hores. En un teatre ple de gom a gom, se’ns va parlar del futur dels joves: què volien ser de grans, a quins instituts es poden fer determinats cicles formatius, de grau mitjà i superior... Van col·laborar-hi, en l’activitat, tots els instituts de l’Alt Empordà.
L’alcadessa de Figueres, Marta Felip, va exposar arguments a favor dels nous sistemes d’ensenyament i del futur de la ciutat. En acabat, hi va haver una representació teatral a càrrec de tres alumnes de l’INS Monturiol: Anna Alberni, Sílvia Ayala i Pau Galiana, amb text d’Ernest Pibernat. A continuació, cada institut va exposar els mòduls que ofereix, amb dos membres (professors o alumnes) de cada mòdul. Els estudis que més em van encuriosir van ser els de mecànica i de cangur de vaixells de famílies riques als estius.

Soumaya Zraidi (4t A)

El futur dels meus estudis

El passat 30 de març ens vam reunir, al Teatre El Jardí de Figueres, alumnes de la majoria dels instituts de l’Alt Empordà. Vam assistir a unes xerrades on se’ns explicarien les sortides laborals i acadèmiques que tenen els cicles formatius.
Una de les parts que més em van agradar, i amb la qual em vaig sentir més identificada, va ser quan uns companys de classe, la Sílvia i en Pau, juntament amb una alumna de 3r ESO, van representar una petita obra teatral. Eren una colla d’amics que tenien força dubtes sobre què farien en un futur, i per aquesta raó havien anat al Teatre El Jardí: per veure si podien trobar alguna sortida en els cicles formatius.
Després d’aquesta representació, van intervenir professors i estudiants dels diferents cicles.
Encara tinc dubtes, però crec que els cicles formatius poden ser una bona alternativa al Batxillerat i a la universitat. De tota manera, també crec que si faig Batxillerat la meva formació serà més completa. Els cicles formatius ens permeten accedir al mercat laboral amb més facilitat, encara que, des de la crisi, tens més possibilitats d’aconseguir feina si has acabat una carrera universitària; econòmicament, però, aquesta opció és molt més cara.
Alguns professors ens van dir que no dipositéssim massa il·lusions en el resultat que trauríem d’aquests estudis; això em va fer dubtar, perquè no entenc què ens volien transmetre. D’altres ens van motivar moltíssim amb exposicions força interessants. Crec que, després d’aquesta activitat, molts de nosaltres ja sabem què podem fer, o ser, en un futur.

Omaima Ganga (4t A)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada