dijous, 28 d’abril del 2016

El Sant Jordi de l'institut

El passat dissabte 23 d’abril vam celebrar la diada de sant Jordi. A l’institut, el dia anterior, divendres 22, vam fer diferents activitats per commemorar-la.
Els alumnes de 1r d’ESO van fer una rosa de paper de periòdic. A la pàgina web de l’institut podeu veure un vídeo que ensenya com es fan les roses amb paper de diari.
Els de 2n d’ESO van fer un llibret de sant Jordi. A l'assignatura de català van escriure les històries, i a visual i plàstica van il·lustrar-les.
Els de 3r d’ESO van fer un o dos punts de llibre cadascú, i els que en van fer dos van poder donar-ne un per vendre el dissabte a la Rambla a la parada del Narcís Monturiol. Els punts de llibre, els van fer amb cartolina de color verd, vermell o lila, i per decorar-los van dibuixar roses amb paper pintat amb bombolletes de pintura.

Finalment, els alumnes de 4t d’ESO van fer una ruta literària per resseguir la Figueres de Maria Àngels Anglada a través d’un recorregut pels seus llocs quotidians, acompanyats pels seus versos i les seves proses. Anglada va establir un lligam molt fort amb Figueres gràcies al seu marit, Jordi Geli, i es va endinsar profundament en la vida cultural de la ciutat. És per aquest motiu que l’Ajuntament de Figueres va nomenar-la filla adoptiva el dia 23 d’abril de 1996. (Anglada va morir just tres anys més tard, el 1999, també un 23 d’abril.) La ruta començava a l’estació i acabava a la Rambla, passant per la plaça del Gra.

Els alumnes del grup de teatre del Monturiol van mostrar algunes escenes que han estat assajant durant tot el curs. Els de l’optativa de cant coral de 2n d’ESO ens van cantar algunes cançons al gimnàs, i el professor, Francesc Farrés, tenia una sorpresa preparada amb alguns voluntaris de 1r d’ESO, que van interpretat (música i lletra) “Llença’t”, de Lax’n’Busto. Per acabar, alguns alumnes de 3r d’ESO ens van fer un ball.


Ainhoa Latorre Alameda  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada